poniedziałek, 3 września 2012

Zdrowy granat dla kobiet w ciąży


 Ostatnio znalazłam ciekawą informację. Bogaty w antyoksydanty i ogromne ilości witaminy C
granat wpływa pozytywnie na rozwój płodu a dodatkowo na rozwój mózgu dziecka! Owoce
granatu dodatkowo wzmacniają naszą odporność i są przepyszne. Mogą również wpływać na 
poprawę trawienia i wzmocnienie żył. Warto od czasu do czasu spałaszować ten czerwony 
owoc. Najlepiej pokroić go na ćwiartki i wtedy wyciągnąć z niego to co najcenniejsze, czyli
drobne, rubinowe diamenciki. obranie nie zajmuje dużo czasu, a koniecznie trzeba pozbyć się
gorzkiej skórki- błonki, która oddziela ziarenka. Można jeść wprost świeże, dodawać do
deseru lub wrzucić do sokowirówki i wycisnąć sok!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło, jeżeli zostawisz po sobie mały ślad w postaci komentarza. Wszystkie niecenzuralne i obraźliwe komentarze będą usuwane. Proszę nie wklejajcie linków, do swoich blogów. Wystarczy, że mnie zaprosicie a chętnie umieszczę Was w czytanych:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...